Sign in to follow this  
felixx

Felixx's Anglia

Recommended Posts

hay man not to sure if the rear leave bushes are the same as the mk1 escort if so i have some Nolathane bushes only done 6 months.

and i get my escort tie rod ends from ebay normaly landed for about $45.

you can have them .

dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
this is my mates Anglia..

aidanmcbride.gif

Admittedly its a race car but still you can get your car close to this low without being retarded and it would be more worthy of praise than when Jesus fed 10,000 people with a fish and a loaf of tip-top..

feel a bit ashamed to have my race car project in the same lockup as his race car so his is so clean mine not so much still however mine has a going engine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys thanks for all the feedback. Spoke to Butlers about the tie rod ends $45 each or so, thought that was pretty good.

Cheers for the tips about the bushes. Enford have rubber ones for $5 each or $60 for a set of 8 nolathane ones. I will just get the rubber ones for now I think,Although I will happily trade your nolythane ones for beer Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

liking the build! keep up the good work. I'm also in the process of getting bushes an tie rod ends will let you know how I get on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Burrowsj >Enford have rubber bushes for $5 each (rubber) or set of 8 nolythane for $60

I rang butlers and he quoted $45 each for tierod ends. I will go in and order a pair on thursday.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think a 1200 precrossflow. It seemed pretty happy pootling along, but he doesnt push it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

awesome.. the garage now has flouro tubes in it. (well 1 batten of 2) 4 more battens to go, but a huge marine SAREX tomorrow so maybe monday (2 weeks off work)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Love the car but she is definitely an english car..

left the car sitting for 2 weeks, came out to start her yesterday. Flat Battery (the battery IS fucked)

Put Battery on charge.. 4 hours later it started fine.

Backed her out of the garage to begin garage revamp, brake pedal to the floor.. no brakes (master cylinder is full)

Car was warmed up running sweet, went inside to pour a coke, came out car had stopped (within the last 2 minutes, but ofcourse ignition was on)

Restarted car, idling rough, like it has a miss.

Tried to pull each plug lead (one at a time) but no joy finding the missing cylinder

Put it in the garage, pulled each plug, all seemed ok, replaced them, car ran exactly the same.

Went to start her today to get her out of garage... would not start.

As far as the brakes go.. I think i will replace ALL ot the wheel cylinders. I will def do the front shoes and maybe the back ones too. Master Cylinder is new

As far as the engine, when it stalled and ignition left on, have I fucked a) the coil

B) the points

c) the condensor

d) all of the above

*Should this post be in the tech thread?

Cheers, Felixx

Share this post


Link to post
Share on other sites

leaving ignitino on shouldnt have damaged anything. it will likely be something simple like shit in the fuel lines or something.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Not quite true, but 2 minutes is probably OK and given the car started again it seems even less likely the coil has fried. If you leave the ignition on for an extended period of time and the points are closed the coil will be damaged Beaver.

Felix, I think you need a new battery and then check for spark by watching a plug electrode when the engine is cranking

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this